Προσωπικότητες της αρχαίας Αθήνας: Δίυλλος ο Αθηναίος.

 Προσωπικότητες της αρχαίας Αθήνας: Δίυλλος ο Αθηναίος.

Tου Πάνου Αυγουστή*


Ο ιστορικός Δίυλλος, γιος του ατθιδογράφου Φανόδημου.

Έζησε στην Αθήνα το πρώτο μισό του 3ου π.Χ. αιώνος. Ήταν συγγραφέας ενός έργου (Ιστορίαι) 26 ή 27 βιβλίων στο οποίο εξιστορούσε, όπως γράφει ο Διόδωρος ο Σικελιώτης,  τα γεγονότα που συνέβηκαν στην Ελλάδα και την Σικελία από την εποχή του τρίτου ιερού πολέμου (όταν οι Φωκείς με επικεφαλής τον Φιλόμηλο κατέλαβαν το μαντείο των Δελφών, 356 π.Χ) έως τον θάνατο του γιου του Κασσάνδρου, Φιλίππου του Δ΄ (296 π.Χ.).

Από το έργο του Διύλλου διασώθηκαν τέσσερα μόνον αποσπάσματα. Αναφέρονται από τον Αθήναιο, τον Αρποκρατίωνα και τον Πλούταρχο. Πηγή: el.wikipedia.org


*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

www.politikanet.gr


Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 39481917886774230

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item