Oι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: Δημήτρης Καρυστινός.

 Oι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: Δημήτρης Καρυστινός.

Του Πάνου Αυγουστή*


Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1932. Διακρίθηκε στην ελληνορωμαϊκή πάλη ως ένας από τους καλύτερους παλαιστές της Ελλάδας τη δεκαετία του ΄50, αγωνιζόμενος με τα χρώματα του Ηρακλή Πειραιώς, ενώ τη δεκαετία του ΄60 ασχολήθηκε και διακρίθηκε στο κατς. Έπαιξε σε αρκετές ταινίες και πάντα ενσάρκωνε το ρόλο του «μπράβου». Πέθανε στις 7 Μαΐου 2006 σε ηλικία 74 ετών.

Φιλμογραφία

Τα καθάρματα (1985)

Ο Κώτσος έξω από το ΝΑΤΟ (1981)

Η ζούγκλα των πόλεων (1970)

Ορατότης μηδέν (1970)

Ακόμα μια φορά πριν ξεψυχήσω (1970)

Ένα ασύλληπτο κορόιδο (1969) [Γερμανός]

Ο αντάρτης του βάλτου (1969)

Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ (επιχείρησις: Γης μαδιάμ) (1969) [σπαζοκέφαλος]

Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969)

Ο άνθρωπος της καρπαζιάς (1969) [μπράβος]

Ορατότης μηδέν (1969) [μπράβος]

Ο μοναχικός ναύτης και το κορίτσι (1968) [Μονκ]

Ο τυχεράκιας (1968)

Ο κόσμος τρελλάθηκε... (1967) [μπράβος]

Χαιδάρι, ώρα 3.30 αποδράσατε (1967)

Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω (1967)

Πάρε κόσμε (1967) [αδελφός Ρούλας]

Κοκοβιός και σπάρος στα δίχτυα της αράχνης (1967)

Φίφης ο ακτύπητος (1966)

Λεωφόρος του θανάτου (1966)

Όχι,.. κύριε Τζόνσον (1965)

Πρέπει να ζήσεις αγάπη μου (1965) [Αττίλας]

Το πρόσωπο της ημέρας (1965)

Λόλα (1964)

Αυτό το κάτι άλλο (1963)

Ψευτοθόδωρος (1963). Πηγή: greekactor.blogspot.com


*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

www.politikanet.gr


Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 5331581786418495377

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item