Οι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΡΑΝΗΣ.

 Οι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΡΑΝΗΣ.

Του Πάνου Αυγουστή*


Γεννήθηκε στον Αλμυρό Μαγνησίας το 1943. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη το 1969. Ηθοποιός της σκηνής αναπτύσσει μεγάλη δραστηριότητα στον κινηματογράφο και συνεργάζεται για μια πενταετία με την εταιρεία Art Films Τζέιμς Πάρις. Γίνεται σύντομα πρωταγωνιστής της οθόνης, ο τελευταίος ίσως του ελληνικού κινηματογράφου. Σήμερα διαμένει μόνιμα στην Στυλίδα.

Φιλμογραφία

Καυτό δόλωμα (1988) [Δημήτρης]

Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο (1980)

Ισιδώρα (1975) [Βύρων Τζαβάρας]

Οκέι, φίλε (1974) [Νίκ Πάπας]

Γυναικοκρατία (1973) [Στρατής Μπουρόγατος]

Οι πολεμισταί της ειρήνης (1973) [Λοχίας Γρηγόρης Χαλκιάς]

Στα δίχτυα της αράχνης (1973) [Μίλκο]

Ο Ιπποκράτης και η Δημοκρατία (1972)

Ως την τελευταία στιγμή (1972)

Οι σατανάδες της νύχτας (1972) [Ζήσης]Σουλιώτες (1972) [Κόγκας Δράκος]

Οι τελευταίοι του Ρούπελ (1971) [Κοσμάς Γεωργίου]

28η Οκτωβρίου ώρα 5:30 (1971) [Κυριάκος Πλατανιάς]

Παπαφλέσσας / Η μεγάλη στιγμή του '21 (1971)

Στη μάχη της Κρήτης (1970)

Ο τελευταίος των Κομιτατζήδων (1970)

Το φθινόπωρο μιας καρδιάς (1969). Πηγή: greekactor.blogspot.com


*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

www.politikanet.gr


Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 5072132932206737792

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item