Οι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: Θεόδωρος Κεφαλόπουλος.

Οι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: Θεόδωρος Κεφαλόπουλος.

Του Πάνου Αυγουστή*


Ο Θόδωρος Κεφαλόπουλος ήταν Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε το 1894 στα Βρύουλα της Μικράς Ασίας. Η πρώτη του εμφάνιση στη σκηνή έγινε το 1915 . Γράφτηκε στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.) λίγους μήνες μετά την ίδρυσή του το 1917. Ηθοποιός περιοδευόντων κυρίως θιάσων, έπαιξε σε όλα τα είδη του θεάτρου (δράμα, κωμωδία, επιθεώρηση κλπ). Συγκρότησε επανειλημμένως δικούς του θιάσους και περιόδευσε μαζί με τη σύζυγό του Σοφία Κεφαλοπούλου (1894-19;;) σε ολόκληρη την ελληνική επαρχία. Το 1920 συμμετείχε σε συνεταιρικό θίασο που έδωσε παραστάσεις στο Λουτράκι. Λίγο αργότερα, το 1924, τιν συναντούμε, και πάλι με συνεταιρικό θίασο, του Ηλία Βεργόπουλου. Ερμήνευσε τον Πρίγκιπα στους "Απάχηδες", τον Μπαρμπα-Αντώνη στο "Φιντανάκι" του Παντελή Χορν, κ.ά. Το 1928 συνεργάστηκε με τον περιοδεύοντα θίασο του Νικόλαου Κυριακίδη. Προς το τέλος της σταδιοδρομίας του (δεκαετία '60), ερμήνευσε με επιτυχία χαρακτηριστικούς ρόλους διάφορες ταινίες ("Η ωραία του κουρέα κ.ά.). Υπήρξε και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αλληλοβοήθειας των ηθοποιών. Πέθανε το 1987.

Φιλμογραφία

Ένας Βέγγος για όλες τις δουλειές (1970)

Ένας μάγκας στα σαλόνια (1969) [Νικόλας]

Η ωραία του κουρέα (1969) [Κώστας]

Ησαΐα... μη χορεύεις (1969)

Κακός, ψυχρός και ανάποδος (1969) [(φίλος Θύμιου)]

Ο γόης (1969) [(ιδιοκτήτης μπιλιαρδάδικου)]

Ο σπαγγοραμένος (1967) [Σταύρος]

Η γυνή να φοβήται τον άνδρα (1965)

Η Εύα δεν... αμάρτησε (1965) [Ανδρέας]

Τζένη Τζένη (1965)

Φωνάζει ο κλέφτης (1965) [Αναστάσης]

Η σωφερίνα (1964)

Λόλα (1964)

Ο Γιάννης τάκανε θάλασσα (1964)

Οι προικοθήρες (1964)

Τα κόκκινα φανάρια (1963) [(πελάτης Ελένης)]

Ο αδελφός Άννα (1963)

Έξυπνοι και κορόιδα (1962)

Ο Δήμος από τα Τρίκαλα (1962) [(συνταξιδιώτης Δήμου)]

Οι αετονύχηδες / Μη βαράτε όλοι μαζί (1962)

Οι 900 της Μαρίνας (1960) [Στάθης]

Κυριακάτικοι ήρωες (1956) [(γιατρός εθνικής ομάδας)]

Λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο (1955). Πηγή: hellenicaworld.com


*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

www.politikanet.gr




Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 5951451295864134422

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item