Οι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: Θεόδωρος Κατσαδράμης.

 Οι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: Θεόδωρος Κατσαδράμης.

Του Πάνου Αυγουστή*


Ο Θόδωρος Κατσαδράμης (γεν. 1929[1] στη Δόξα Αρκαδίας) είναι Έλληνας παλαίμαχος ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης και σεναριογράφος. Έλαβε μέρος σε δεκάδες παραστάσεις και έργα του σινεμά, αλλά ευρύτερα γνωστός έγινε από τη συμμετοχή του ως πρωταγωνιστής στην τηλεοπτική σειρά "Ο Ταξιτζής", που προβλήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 70 γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία. Εκπαιδεύθηκε στην υποκριτική από τη Δραματική Σχολή του "Θεάτρου Τέχνης" του Καρόλου Κουν και πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση στη θεατρική σκηνή το 1954. Μέλος του Σ.Ε.Η., παντρεύτηκε δυο φορές. Πρώτη του σύζυγος υπήρξε η ηθοποιός Αγγέλικα Καπελλάρη και δεύτερη η γνωστή ηθοποιός Καίτη Παπανίκα,με την οποία απέκτησαν έναν γιο αλλά χώρισαν το 1992.

Ενδεικτική εργογραφία

Σειρές που έχει παίξει

Ταξίδι στη Μυτιλήνη (2010)

Η Καλή Πεθερά (1993, "ΑΝΤ1")

Ταξιτζής (1978, Υ.ΕΝ.Ε.Δ.)

Βιογραφίες (1977, ΕΡΤ)

Φιλμογραφία

Κραυγές στον άνεμο (1979)

Αγώνας χωρίς τέλος (1979) ..... αιχμάλωτος

Επικίνδυνη νύχτα (1979) ..... Συνταγματάρχης

Το σφάλμα (1974) ..... Γιαννόπουλος

Γυναικοκρατία (1973) ....... Φώντας Χαϊδεμένος

Μπουμ ταραταζούμ (1972) .... Τάσος

Οι Τελευταίοι του Ρούπελ (1971) ...... Θύμιος

Για μια χούφτα τουρίστριες (1971) ...... Χαρίτος

Καταναλωτική κοινωνία (1971) .... Μίμης

Ολοκαύτωμα (1971)

Εγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερ (1970) ...... Γιώργης

Οι γεναίοι του βορρά (1970) ...... φυλακισμένος

Ένας τρελός γλεντζές (1970) ..... Θανάσης

Κρίμα το μπόι σου (1970) ..... οδηγός λιμουζίνας και απατεώνας

Να’ τανε το 13, να’ πεφτε σ’ εμάς (1970) ..... Σωτήρης, καφετζής

Ο ακτύπητος κτυπήθηκε (1970) ..... ‘Γρυλάκιας‘

Ένας άφραγκος Ωνάσης (1969) ....... Θανάσης υπάλληλος γραφείου

Πληγωμένα νιάτα (1969)

Ο θαυματοποιός (1969) ..... Νικ, αστυνομικός της Ίντερπολ

Ξύπνα κορόιδο (1969) ..... Λευτέρης Τζουμαράς

Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968) ....... Μιχάλης Γούναρης

Εκπομπή (1968)

Το κανόνι και τ’ αηδόνι (1968)....... Τζανής

Ο τρελός τα έχει τετρακόσα (1968) ...... Χρήστος Τσιμπιρλής, το βλήμα

Τρούμπα (1967) ...... Μιχάλης

Η 7η μέρα της δημιουργίας (1966) ..... δικαστικός κλητήρας

Ο φόβος (1966) ..... ένας φίλος του Ανέστη

Η σωφερίνα (1964) ...... Σπύρος, γιατρός

Αυτό το κάτι άλλο! (1963) ...... Μπάμπης, μπάρμαν

Αγάπη και θύελλα (1961) ..... υπολοχαγός

Επικίνδυνη νύχτα (1955) ..... Συνταγματάρχης

Βιντεοταινίες

Η Κατερίνα από την Κίνα (1987)

Ρουσφέτι και.... σέξ (1987)

Το διαβολοθήλυκο (1986)

Η τρελογκόμενα (1985)

Ο ταξιτζής μας (1985)

Ο τσίχλας και ο κανένας (1985)

Τηλεοπτικές σειρές

Η καλή πεθερά (1993) ΑΝΤ1

Ο ταξιτζής (1979) ΥΕΝΕΔ

Ο κουβαρίστρας (1979) ΥΕΝΕΔ

Το τέλος (1979) ΥΕΝΕΔ

Ο ταξιτζής:αλληλογραφία (1979) ΥΕΝΕΔ

Ο ταξιτζής: Η γιαγιά (1959) ΥΕΝΕΔ

Ο ταξιτζής: Η γνωριμία (1979) ΥΕΝΕΔ

Ο ταξιτζής: Η συμπτωση (1979)

Ο ταξιτζής: Η προίκα (1979) ΥΕΝΕΔ

Ο ταξιτζής: Η πρώτη μέρα (1979) ΥΕΝΕΔ

Ο ταξιτζής: Η φωτιά (1979) ΥΕΝΕΔ

Ο ταξιτζής: Η μάγισσα (1979) ΥΕΝΕΔ

Ο ταξιτζής: Η επιστροφή (1979) ΥΕΝΕΔ

Ο ταξιτζής: Η Πρωτοχρονιά του ταηιτζή (1979) ΥΕΝΕΔ

Θεοί στον Όλυμπο (1978)

Ο ταξιτζής: 28η Οκτωβρίου (1978) ΥΕΝΕΔ

Μια παλιά ιστορία (1978) ΥΕΝΕΔ

Ο έμπορος της τσίχλας (1978) ΥΕΝΕΔ

Ο απατεώνας (1978) ΥΕΝΕΔ

Ο μανάβης (1978) ΥΕΝΕΔ

Ο χαρτοπαίκτης (1978) ΥΕΝΕΔ

Το εμπόδιο (1978) ΥΕΝΕΔ

Ο ταξιτζής: Η Μάνα (2978) ΥΕΝΕΔ

Ο ταξιτζής: Η εοιταγή (1978) ΥΕΝΕΔ

Ο ταξιτζής: Η γυναίκα (1978) ΥΕΝΕΔ

Ο ταξιτζής: Γραφειοκρατία (1978) ΥΕΝΕΔ

Ο ταξιτζής: Επτά μέρες (1978) ΥΕΝΕΔ

Ο ταξιτζής: Η απαγωγή (1978) ΥΕΝΕΔ

Ο ταξιτζής: Ζηλοτυπία (1978) ΥΕΝΕΔ

Ο ταξιτζής: Ένα αντρόγυνο υπό διάλυση (1978) ΥΕΝΕΔ

Ο ταξιτζής: Ζητείται πατέρας (1978) ΥΕΝΕΔ

Η θεατρίνα (1977) ΕΡΤ

Ο ταξιτζής (1977) ΥΕΝΕΔ

Πικρά χαμόγελα (1976) ΥΕΝΕΔ

Η ωραία Ελένη των γαϊδάρων (1976) ΥΕΝΕΔ

Το διήγημα (1976) ΥΕΝΕΔ

Ένα υπέροχο ζευγάρι (1973) ΕΙΡΤ

Αληθινές ιστορίες (1973) ΕΙΡΤ

Στα δύχτια του τρόμου (1973) ΕΙΡΤ

Η πρώτη γραμμή (1971) ΕΙΡΤ

Θέατρο

Τα σέβη μας Dr. Τσέχωφ (1999)

Σαββάτο Κυριακή Δευτέρα (1990)

Ωραία μου κυρία (1977)

Η καλή καρδιά της Ελεονώρας (1969)

Μίνι, μάξι και σηθρού (1969)

Ζητήστε τη Βίκυ (1967)

Τηλεοπτικό θέατρο

Φιλουμένα Μαρτουράνο (1996) Seven X

Οι δώδεκα ένορκοί (1976) ΕΡΤ

Σαββάτο Κυριακή Δευτέρα (1976) ΕΡΤ

Κοντά στη Δύση (1972) YEΝΕΔ

Λαγός στο δίχτυ, πέστροφα στο ταγάρι (1972) ΥΕΝΕΔ

Ο Μπελαβίτα (1973) ΥΕΝΕΔ

Ο γερο - ζηλιάρης (1973) ΥΕΝΕΔ. Πηγή: hellenicaworld.com


*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 6940145759154362967

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item