Οι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: Σταύρος Κλέωπας.

 Οι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: Σταύρος Κλέωπας.

Του Πάνου Αυγουστή*


Ο Σταύρος Κλεώπας (ή Κούρκουλας) γεννήθηκε το 1910 και απεβίωσε στις 26 Απριλίου 1988. Ξεκίνησε την καριέρα του πολύ νωρίς και θεωρείτο ζεν-πρεμιέ την δεκαετία του '30. Εμφανίστηκε προπολεμικά σε επιθεωρήσεις και με τον περιοδεύοντα θίασο της Σωτηρίας Ιατρίδου. Μεταπολεμικά έπαιξε πάλι σε επιθεωρήσεις και από το 1958 συνεργαζόταν με το "Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο του Μάνου Κατράκη. Αργότερα συμμετείχε σε διαφορους θιάσους αλλά πλέον ως διευθυντής.

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε σε περίπου 40 ταινίες, στις 24 από τις οποίες επώνυμα ενώ στις υπόλοιπες ως ανώνυμος κομπάρσος. Ασχολήθηκε επίσης με τον ενδυματολογικό τομέα (βεστιάριο) στο θέατρο αλλά και σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές.

Φιλμογραφία

Οι απάχηδες των Αθηνών (1950)

Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα (1958) [Διαφημιστής]

Κρυστάλλω (1959)

Να ζήσουν τα φτωχόπαιδα (1959)[Παπαδόπουλος/υπάλληλος Τσαγανέα]

Ένας βλάκας και μισός (1959) [Στην υποδοχή στο λιμάνι]

Στην Κύπρο άρχισε η αγάπη μας (1960)

Κρουαζιέρα στη Ρόδο (1960)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]

Καλημέρα Αθήνα (1960)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]

Το αγόρι που αγαπώ (1960)[ηθοποιός]

Σαράντα παλικάρια (1961)

Καπετάνιος για κλάματα (1961)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]

Θρίαμβος (1962)

Πρέπει να ζήσεις τίμια (1962)

Όταν λέιπει η γάτα (1962)

Κατηγορούμενος ο έρως (1962)[αστυνομικός]

Μερικοί το προτιμούν κρύο (1962)[σερβιτόρος]

Μην ερωτεύεσαι το Σάββατο (1962)

Το κορίτσι του πόνου (1964]

Εγωισμός (1964)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]

Ένας μεγάλος έρωτας (1964)[γιατρός]

Ο θαλασσόλυκος (1964)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]

Γάμος αλά ελληνικά (1964)[ορχήστρα στο Τουρκολίμανο]

Το ρομάντσο μιας καμαριέρας (1965)[Πολύκαρπος]

Κορίτσια για φίλημα (1965)[στο λιμάνι, στην υποδοχή της Βλαχοπούλου]

Γλυκιά, γλυκιά μου αγάπη (1965)

Δοσατζού επιχείρησις γαμπρός (1966)

Από λαχτάρα σε λαχτάρα (1967)

Ο μαχαραγιάς (1968)[εργαζόμενος ξενοδοχείου]

Ο Μικές παντρεύεται (1968)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]

Ο τυχεράκιας / Θύμιος σουβλάκια και ΠΡΟΠΟ (1968) [Μάξ, ράφτης]

Η λιτανεία των ηρώων (1970)

Δυο τρελοί και ο ατσίδας (1970)[σερβιτόρος]

Ο επαναστάτης ποπολάρος (1971)

Δυο έξυπνα κορόιδα [1971]

Η Αλίκη δικτάτωρ (1972) [μέλος του θιάσου]

Ο μοναχογιός μου ο αγαθιάρης (1972)

Τα καμάκια (1981)

Παπασούζας φαντομάς (1983)

Αλλού παπάς αλλού τα ράσα του [1983]

Εθνική παπάδων (1984)

Μήτσος... ο ρεζίλης / Ο γλυκοψεύτης (1984)

Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω!.. (1984)

Αγόρια στην πορνεία [1985]

Ράκος νο 14 και ο πρώτος μπουνάκιας (1986). Πηγή: greekactor.blogspot.com


*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

www.politikanet.gr


Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 8928377269768966830

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item