Οι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: Μαριάννα Κουράκου.

 Οι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: Μαριάννα Κουράκου.

Του Πάνου Αυγουστή*


Η Μαριάννα Κουράκου γεννήθηκε στην Αθήνα (Πατήσια) στις 28 Αυγούστου 1941 (άλλη πηγή αναφέρει το 1942).

Σπούδασε στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου και κλασικό χορό στη σχολή της Έλλης Ζουρούδη.

Ήταν παντρεμένη με τον επιχειρηματία Γιώργο Μοίρα ιδιοκτήτη των μύλων ”Αγίου Γεωργίου”, ο οποίος πέθανε. Απέκτησε τρία παιδιά.

Φιλμογραφία

Η επιστροφή της Μήδειας (1968)[Φιλιώ]

Θύελλα στο σπίτι των ανέμων (1968) [Έλενα]

Ο αλύγιστος (1968)[Ελένη]

5 γυναίκες για έναν άνδρα (1967) [Αλέκα Λιακοπούλου]

Η κοροϊδάρα (1967) [Μαριάννα Κουράκου]

Σαπίλα και αριστοκρατία (1967) [Χριστίνα]

Η αρτίστα (1966) [Χριστίνα]

Ο εξυπνάκιας (1966) [Τζούλια Πανά]

Χαμένη ευτυχία (1966) [Ελένη]

Επιχείρησις Δούρειος Ίππος (1966)

Αφήστε με να ζήσω (1965) [Άννα]

Κάνε με πρωθυπουργό (1965) [Λίλα Σακοπούλου]

Κατάρα με δέρνει βαριά (1965)

Αδικημένη (1964) [Αγγελική Ανδρέου]

Νυχτοπερπατήματα (1964)

Σε ποιον να πω τον πόνο μου (1964) [Μαρίνα Μαρή]

Ο δρόμος με τα κόκκινα φώτα (1963)

Πολιορκία (1963) [Μυρτώ]

Τα παλιόπαιδα (1963) [Μαρία]

Τερέζα (1963) [Τερέζα]

Το μεγάλο αμάρτημα (1963)

Κλάψε φτωχή μου καρδιά (1962) [Ρένα]

Ο γερο-Δήμος (1962) [Χρυσαυγή]

Οιδίπους τύραννος (1958) [Χορός]

Ο μεθύστακας (1949). Πηγή: finosfilm.com


*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

www.politikanet.gr


Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 6107476628386648086

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item