Οι χριστιανικοί ναοί της Αθήνας: Β΄ Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία.

 Οι χριστιανικοί ναοί της Αθήνας: Β΄ Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία.

Του Πάνου Αυγουστή*


Η Β΄ (ή Δεύτερη) Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία είναι η δεύτερη Ευαγγελική εκκλησία που ιδρύθηκε στην Αθήνα.

Ιστορική αναφορά

Ιδρύθηκε το 1924 από πρόσφυγες που εγκατέλειψαν τις εστίες τους μετά την Μικρασιατική Καταστροφή. Αρχικά εκκλησιάζονταν στο Βασιλικό Παρεκκλήσι, και αργότερα στην Α΄ Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία και στην Αρμένικη Ευαγγελική Εκκλησία, σύντομα όμως θέλησαν να δημιουργήσουν ένα δικό τους ευκτήριο οίκο. Το 1929 έχτισαν εκκλησιαστικό κτήριο στο Κουκάκι της Αθήνας, στο οποίο η εκκλησία στεγάζεται μέχρι σήμερα.

Πρώτος Ποιμένας της εκκλησίας ήταν ο Ξενοφών Μόσχου, ο οποίος είχε διατελέσει Ποιμένας της εκκλησίας της Σμύρνης, από το 1893 ως το 1922. Μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, και αφού ο Μόσχου είχε πεθάνει, την ποιμαντορία της εκκλησίας μέχρι το 1962, ανέλαβε ο Γεώργιος Χατζηαντωνίου. Στην Β΄ Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία, διακόνησαν επίσης ως Ποιμένες και οι Γεώργιος Παιδάκης (1963-1984), Χρήστος Κοντόπουλος (1984-1987), Απόστολος Μπλιάτης (1988-2002), και Γεώργιος Αδάμ (2002-σήμερα). Πηγή: el.wikipedia.org


*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

www.politikanet.gr


Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 8814051670222544787

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item