Οι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: Λίζα Κουντούρη.

 Οι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: Λίζα Κουντούρη.

Του Πάνου Αυγουστή*


Η Λίζα Κουντούρη ήταν ηθοποιός και δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934 και μετά το πέρας των γυμνασιακών της σπουδών, φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο και το θέατρο.

Ως νεαρά ηθοποιός ξεκίνησε την καριέρα της από το Χορό της εμβληματικής ταινίας του Μιχάλη Κακογιάννη «Ηλέκτρα» (1962).

Η Λίζα Κουντούρη υπήρξε για ένα διάστημα στο στενό πυρήνα του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν και είχε παίξει στο θρυλικό Υπόγειο ωσότου την κέρδισε η δημοσιογραφία.

Τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1970 από την εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος». Στη συνέχεια, εργάστηκε ως καλλιτεχνική και τηλεοπτική συντάκτρια πολλών εφημερίδων και περιοδικών, καθώς ασχολήθηκε με ζήλο με το ραδιοτηλεοπτικό ρεπορτάζ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου της, η Λίζα Κουντούρη χαρακτηρίστηκε από το έντονο ταμπεραμέντο και τον δυναμικό της χαρακτήρα.

Παθιάστηκε με ό,τι καταπιάστηκε και για το λόγο αυτό διέγραψε μια μακρά και επιτυχημένη επαγγελματική πορεία. Υπήρξε σύζυγος του αείμνηστου δημοσιογράφου, πολιτικού αρθρογράφου και επίσης μέλους της Ενώσεως, Γιάννη Αθανασούλια. Ηταν μέλος της ΕΣΗΕΑ και αγωνιούσε για την τύχη του ΕΔΟΕΑΠ.

Η Λίζα Κουντούρη έφυγε από τη ζωή στις 18 Ιουνίου του 2018, από ανακοπή καρδιάς κολυμπώντας στο Βραχάτι Κορινθίας.

Φιλμογραφία

Ηλέκτρα (1961)

Δάκρυα για την Ηλέκτρα (1966)

Το μυστικό μιας μητέρας (1966)

Βίβα Ρένα (1967)

Κοντσέρτο για πολυβόλα (1967)

Ανάμεσα σε δυο γυναίκες (1967)

Ο Μικές παντρεύεται (1968)

Πέρα από λουλούδια και χρώματα (1968)

Ο τζαναμπέτης (1969)

Ο μικρός δραπέτης (1969)

Το μυστικό μιας μητέρας (1966)

Φωνές (1968). Πηγή: ellinikoskinimatografos.gr


*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

www.politikanet.gr


Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2598958393047640470

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item