Οι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: Τάσος Κατραπάς.

 Οι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: Τάσος Κατραπάς.

Του Πάνου Αυγουστή*


Κινηματογραφιστής ο οποίος στην αρχή της καριέρας του εμφανίστηκε ως ηθοποιός. Σπούδασε στην Ακαδημία Κινηματογραφικών Σπουδών. Κατά τη διάρκεια της εξορίας του στη Μακρόνησο, συνδέθηκε με πολλούς επιφανείς συναδέλφους του όπως τον Νίκο Κούνδουρο, τον Θανάση Βέγγο, τον Τάσο Ζωγράφο κ.α. Η συνεργασία τους αποτυπώθηκε στην ταινία "Μαγική Πόλις". Στη συνέχεια ο Κατράπας ασχολήθηκε περισσότερο με την οργάνωση της παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών ενώ παράλληλα εργάστηκε ως κινηματογραφικός ρεπόρτερ. Διετέλεσε διευθυντής του Πρακτορείου Τύπου Ελληνικού Κινηματογράφου. Ασχολήθηκε επίσης με τη συγγραφή σεναρίων.

Φιλμογραφία

Ως ηθοποιός:

"Ο δρόμος με τις ακακίες" (1954)

"Μαγική πόλις" (1954) ... [ συνεργάτης του Στ.Στρατηγού]

"Κυριακάτικοι ήρωες" (1956)

Ως συντελεστής :

"Ο Γιάννος και η Παγώνα" (1959) ... διευθυντής παραγωγής

"Πλούσιοι χωρίς λεφτά" (1960) ... -"- -"-

"Τσακιτζής, ο προστάτης των φτωχών" (1960) -"- -"-

"Μυρτιά" (1961) ... ... παραγωγός & σεναριογράφος

"Γαμπρός για κλάματα" (1962) ... διευθυντής παραγωγής

"Η μεγάλη θυσία" (1962) ... ... παραγωγός

"Ένας βλάκας με πατέντα" (1963) ... διευθυντής παραγωγής

"Ανεμοστρόβιλος" (1964) ... παραγωγός & σεναριογράφος

"Η γόησσα" (1967) ... ... -"- -"-.

Πηγή: greekactor.blogspot.com


*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

www.politikanet.gr


Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 8856635476471139258

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item