Ραδιοφωνική μας εκπομπή, για το μείζον εθνικό μας ορόσημο της παλιγγενεσίας του ΄21 σήμερα Τρίτη, 29-3-22 και ώρα: 19:00 μ.μ, στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της #Πεμπτουσίας !

  Ραδιοφωνική μας εκπομπή, για το μείζον εθνικό μας ορόσημο της παλιγγενεσίας του ΄21 σήμερα Τρίτη, 29-3-22 και ώρα: 19:00 μ.μ, στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της #Πεμπτουσίας !


Αθήνα,  29-3-22

Αγαπητοί  μου φίλοι,


Σας προσκαλούμε στην  σημερινή μας ραδιοφωνική εκπομπή Τρίτη, 29-3-22 και ώρα: 19:00 μ.μ.   στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της #Πεμπτουσίας, όπου και συζητούμε για το μείζον εθνικό μας ορόσημο του ‘21, οπότε οι Έλληνες ομοθυμαδόν, αποτίναξαν το «βαρύν και απαραδειγμάτιστον ζυγόν» της οθωμανικής δουλείας.

• Παράλληλα αναφερόμαστε στους  λογίους του έθνους, που προπαρασκεύασαν με την πολυμερή πνευματική τους δράση, την έγερση του σκλαβωμένου γένους.

• Συζητούμε για την συμβολή των διανοουμένων της διασποράς και δη των κληρικών Ευγένιου Βούλγαρη, Κωνσταντίνου Κούμα, Άνθιμου Γαζή και Κυρίλλου Λούκαρη, αλλά και τις επαναστατικές κινήσεις στις παραδουνάβιες περιοχές και σε όλη την Ευρώπη, που προετοίμασαν τον αγώνα, προεξάρχοντος του Ρήγα στο Βουκουρέστι και του Γρηγόριου Ζαλύκη, με το Ελληνόγλωσσο ξενοδοχείο στο Παρίσι.

• Αναφερόμαστε στην ατίμητη προσφορά στο γένος του απαράμιλλου Αρχιμανδρίτη Γρηγόρη Δικαίου – Παπαφλέσσα, που σαν νέος Λεωνίδας έπεσε με τους 300 ήρωες συμπολεμιστές του, για να ανασυγκροτήσει την φλόγα της επανάστασης, μετά τον τραγικό για τον αγώνα εμφύλιο πόλεμο.

• Τέλος μιλούμε για τον έξοχο ηθικά Πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε, που με την θυσία του και την εν γένει προσφορά του, φωτοδότησε το γένος και σηματοδότησε την ελευθερία του.

Σας προσκαλούμε για μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή, που μυροβολάει το φρόνημα και την ηθική ανδρεία του ΄21.

https://www.pemptousia.gr/pemptousia-web-radio/

Με αγάπη και εκτίμηση

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Συγγραφέας

www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Related

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 5918403847702243141

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item