Ηθικός αίνος για τον τροπαιοφόρο Άγιο Γεώργιο, στον Άγιο Γεώργιο Ακαδημίας Πλάτωνος !

  Ηθικός αίνος για τον τροπαιοφόρο Άγιο Γεώργιο,

στον Άγιο Γεώργιο Ακαδημίας Πλάτωνος !

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος


Μέσα στον κατάφορτο από συγκίνηση λαό του 4-ου Διαμερίσματος της Αθήνας – Κολωνός Ακαδημία Πλάτωνος - αλλά και άλλων ευσεβών χριστιανών που προσήλθαν για να τιμήσουν την μνήμη του τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου, εορτάστηκε σήμερα Δευτέρα 25-4-2022 στον λαμπρηφόρο ναό του Αγίου Γεωργίου Ακαδημίας Πλάτωνος, η σεπτή μνήμη του «ενδόξου λέοντος» και «πολύφωτου αστέρος» της ορθοδοξίας μας Αγίου Γεωργίου. Του ενάρετου Γεωργίου, που θυσίασε την έξοχη στρατιωτική καριέρα του, την υψηλή κοινωνική του καταγωγή, αλλά και αυτήν την ίδια του την ζωή, για να διατρανώσει την απαρασάλευτη πίστη στην Χριστιανοσύνη μας. Και ήταν η γλυκιά αύρα του σημερινού ανοιξιάτικου απογεύματος, γονιμοποιημένη από την «θεία ατμόσφαιρα» της μνήμης του Αγίου, αλλά και την ακένωτη ιστορικότητα της ξεχωριστής σε ομορφιά περιοχής της Ακαδημίας Πλάτωνος, που προσέφεραν στο χριστεπώνυμο πλήθος μοναδικήν ηθική ανάταση.


Της λειτουργίας χοροστάτησε ο σεπτός Αρχιμανδρίτης της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως κ.κ. Σεραφείμ Δημητρίου, σενεπικουρούμενος από τον ευλαβή Αρχιμανδρίτη και αρχιερατικό προϊστάμενο του Αγίου Γεωργίου Ακαδημίας Πλάτωνος κ.κ. Χριστόδουλο Κατσαντωνό-πουλο και τους άλλους ιερείς του ναού. Με το πέρας της λειτουργίας επακολούθησε μικρά εκλιτάνευση της ιεράς εικόνας του μάρτυρος Γεωργίου, περιμετρικά του ναού. Και μέσα σε αυτή την κατανυκτική ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα οι ευλαβείς κάτοικοι της περιοχής, έραιναν ένδακρεις την σεπτή εικόνα του Αγίου Γεωργίου και προσεύχονταν στη μνήμη του, για να αντλήσουν ψυχικές δυνάμεις, αντίπερα στις αντιξοότητες και τις δυσκολίες της άστατης εποχής μας, αλλά και για να τιμήσουν την πολυδύναμη προσφορά και συμβολή του στην ορθοδοξία. 


Με την επάνοδο της εικόνας στην εκκλησία, ο ευλαβής Αρχιμανδρίτης κ-ος Σεραφείμ, αναφέρθηκε με τους πύρινους λόγους του από καρδιάς, στην ηθική υπεροχή του χριστιανισμού ως πανανθρώπινου δόγματος αγάπης, και κάλεσε τους πιστούς, να σφυρηλατήσουν την πίστη τους στην Ορθοδοξία και να εγκολπωθούν το θυσιαστικό μήνυμα του αδαμάντινου μάρτυρος της Ορθοδοξίας Αγίου Γεωργίου, ενώ διατράνωσε την πεποίθησή του, ότι παρόλες τις προσπάθειες που καταβάλλονται από ποικυλώνυμα κέντρα, για την αποχριστιανοποίηση της ελληνικής κοινωνίας και την αποδόμηση της πολιτισμικής μας ταυτότητας

και των οικογενειακών μας παραδόσεων, που είναι εμποτισμένες από τα ιερά νάματα της ορθοδοξίας, τελικώς ο χριστιανισμός και για την ηθική του υπεροχή, θα επικρατεί εσαεί και θα είναι το κεντρικό πολιτισμικό σημείο αναφοράς του ελληνισμού. Εν συνεχεία τον λόγο έλαβε ο σεπτός Αρχιμανδρίτης κ.κ. Χριστόδουλος  και αφού μετέδωσε το διάστικτο από αγάπη αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου μας Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ευχαρίστησε τον σεπτό Αρχιμανδρίτη κ.κ. Σεραφείμ, που τίμησε με την χοροστασία του, τον πολύφωτο αστέρα της ορθοδοξίας μας  Άγιο Γεώργιο και την  ηθικά φιλόξενη περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, της οποίας ο Άγιος Γεώργιος, είναι έφορος και προστάτης. Συνακόλουθα ευχαρίστησε ολόθερμα όλους τους συντελεστές της άψογης υλοποίησης της ιεράς πανηγύρεως στον Άγιο Γεώργιο της Ακαδημίας Πλάτωνος. Τις κυρίες της ερανικής επιτροπής, του φιλοπτώχου ταμείου, το ενοριακό συμβούλιο και τους ευγενείς εθελοντές, που με τόση  αγάπη και ηθική φροντίδα, επιμελήθηκαν τον στολισμό και τις προετοιμασίες του ναού.


Χρόνια Πολλά, αγαπημένοι μας Αθηναίες και Αθηναίοι και ο τροπαιοφόρος Άγιος Γεώργιος, να ευλογεί εσάς και τις σεβαστές οικογένειές σας και να σας χαρίζει υγεία και ηθική ευημερία, στην ενάρετη ζωή σας !

Παραθέτουμε το Απολυτίκιο του Αγίου Γεωργίου :

Ὡς τῶν αἰχμαλώτων ἐλευθερωτής, καὶ τῶν πτω-χῶν ὑπερασπιστής, ἀσθενούντων ἰατρός, βασιλέων ὑπέρμαχος, Τροπαιοφόρε Μεγαλομά-ρτυς Γεώργιε, πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆ-ναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν.

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων

www.panosavramopoulos.blogspot.gr


Related

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ 9194658359722567659

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item