Οι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: Υβόννη Μαλτέζου.

 Οι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: Υβόννη Μαλτέζου.

Του Πάνου Αυγουστή*


Υβόννη Μαλτέζου Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Νοεμβρίου 1949. Τελείωσε τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Ποιότητας Α’ και Β’ γυναικείου ρόλου για τις ταινίες ''Ιαγουάρος'' (1994)και «Θα το μετανιώσεις». Πρώτη σύζυγος του Κώστα Αρζόγλου.

Φιλμογραφία

Η Στεφανία (1966)

Φουσκοθαλασσιές (1966)ΩΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΛΤΕΖΟΥ

Ο ακτύπητος κτυπήθηκε (1970) [Τασία]

Όμορφες μέρες (1970) [Αγγέλα]

Μια γυναίκα φεύγει (1971)

Άσπρο μαύρο (1973)

Τον καιρό των Ελλήνων (1981)

Θεόφιλος (1987)

Ιαγουάρος (1994

Safe sex (1999) [Μαρία Χριστοφορίδου]

Είδωλο και ρόλος (2001)

Το μόνον της ζωής του ταξείδιον (2001) [Αφροβασίλη]

Θα το μετανιώσεις (2003) [Ιουλία]

Αλεμάγια (2004) [Ισαβέλλα]

Η χορωδία του Χαρίτωνα (2005) [Υψηλάντη]

Ώρες κοινής ησυχίας (2006) [Τούλα]

Ταξίδι στη Μυτιλήνη (2010) [Λίτσα]

Απ’ τα κόκαλα βγαλμένα (2011) [Ζορζέτα Καπέτση]

Runaway day (2013). Πηγή: gr.pinterest.com


*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

www.politikanet.gr


Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 4498876944269007077

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item