Η μαζική συμμετοχή στις συνεδριακές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ, σηματωρός εξελίξεων !

  Η μαζική συμμετοχή στις συνεδριακές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ, σηματωρός εξελίξεων !


Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Η αθρόα συμμετοχή του κόσμου στις συνεδριακές εκλογικές διαδικα-σίες στο ΠΑΣΟΚ την περασμένη Κυριακή της 8-ης Μαΐου,  η οποία ξεπέρασε τις προσδοκίες,  φτάνο-ντας τις 170.000 συμμετοχές,  συνιστά κεντρικό ορόσημο για την περαιτέρω πορεία του κινήματος  και αποτελεί σηματωρό κεντρικών πολιτικών εξελίξεων στον πολιτικό χάρτη της χώρας. Πρωτίστως οι συμμετέχοντες,  αποφάσισαν νοερά την  επάνοδο του ιστορικού πράσινου ήλιου του ΠΑΣΟΚ, ενός ιστορικού συμβόλου,  που  έγινε το σύμβολο της ελπίδας και της κοινωνικής απαντοχής, όλων των Ελλήνων τη δεκαετία του ΄80,  που διψούσαν για δημοκρατία,  λαϊκή κυριαρχία,  εθνική αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη. Και προχώρησαν συνάμα στην εκλογή των νέων συντονιστικών και νομαρχιακών επιτροπών,  αλλά και των συνέδρων,  που θα εκλέξουν με τη σειρά τους τη νέα Κεντρική επιτροπή του κινήματος.


Η μαζική αυτή παρουσία πανελλαδικά,  στην κορυφαία συμμετοχική διαδικασία του κινή-ματος,  ήτοι το συνέδριο,  δημιουργεί μία νέα δυναμική στον πολιτικό χάρτη της χώρας και προοιωνίζεται σημαντικές εξελίξεις.  Ο πρόσφατα εκλεγείς προέδρος του κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης,  ανασυγκροτώντας δομικά το κίνημα και εστιάζοντας στα νέα κοινωνικά και ευρωπαϊκά προτάγματα,  σκόρπισε τα πιο χαρμόσυνα και ελπιδοφόρα μηνύματα στην ελληνική κοινωνία και δρομολογεί σταθερά την εξακτίνωση του ΠΑΣΟΚ,  σε όλους τους παραδοσιακούς υποστηρικτές του,   που συνιστούν και τη σπονδυλική στήλη του εθνικού κορμού.

Με την ολική του επαναφορά λοιπόν το ΠΑΣΟΚ,  στο συνδικαλιστικό κίνημα, στις παραγω-γικές επάλξεις της μεσαίας τάξης, στον ιστορικά αδελφό χώρο του αγροτικού κινήματος,  τα σώματα ασφαλείας που με τόσο θέρμη και αγάπη,  είχε υποστηρίξει και αναδείξει κοινωνι-κά ο οραματιστής Ανδρέας Παπανδρέου,  αλλά και στο νεολαιίστικο χώρο,  που αποτελεί την προμετωπίδα της κοινωνικής πρωτοπορίας,  δημιουργεί το κοινωνικό υπόστρωμα, για μία νέα επικυρίαρχη πολιτική παρουσία,  στη ελληνική κοινωνία, ωφέλιμη πρωτίστως για το λαό και ελπιδοφόρα.

Με κεντρικά προτάγματα,   την αυτοοργάνωση, τη λαϊκή κυριαρχία, την στήριξη  των κοινω-νικώς αδυνάτων,  μέσα από ένα καλά επεξεργασμένο πρόγραμμα,  κοινωνικής ανασυγκρό-τησης και αναδόμησης του  κατεδαφισθέντος κοινωνικού κράτους,  την   έμφαση στην οικο-νομική ανασυγκρότηση,  μέσα από την bottom-up ανάπτυξη,  που εξασφαλίζει σύμμετρο κοινωνικό πλούτο για όλες τις κοινωνικές τάξεις και όχι μόνο για πέντε - δέκα κεντρικούς επιχειρηματικούς παίκτες, την υποστύλωση του ηθικού κύρους των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων,  που χτυπήθηκαν ανελέητα οικονομικά από τα μνημόνια,  αλλά και την ανάδειξη του πολιτισμικού πλούτου της χώρας,  ως κορυφαίου παραγωγικού συντελεστή της εθνικής οικονομίας,  το ΠΑΣΟΚ προχώρα δυναμικά,  για καθολική και κυρία-ρχη επάνοδο του, στον πολιτικό χάρτη της χώρας.  

Σήμερα που οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις,  αδυνατούν να προτάξουν ένα σύγχρονο και πειστικό πολιτικό λόγο,   για τα  σοβούντα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας,  το ΠΑΣΟΚ με τις σύγχρονες και εμπνευσμένες προτάσεις του, από την μακραίωνη δημοκρατική του παράδοση, αναδεικνύεται μέσα από τον λαϊκά πλατύ κεντρογενή χώρο, ως η εξελισσόμενη κυρίαρχη πολιτική δύναμη της χώρας. Η αθρόα και μαζική παρουσία της κοινωνίας,  στις συνεδριακές διαδικασίες του  το απέδειξε περίτρανα. Προχωρούμε λοιπόν δυνατά με το ΠΑΣΟΚ, για την Ελλάδα του πολιτισμού,  της αλληλεγγύης,  της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής αξιοπρέπειας.

* Ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος,  είναι εκλεγείς σύνεδρος του ΠΑΣΟΚ
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Related

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 443621449880758577

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item