Άφατη συγκίνηση, για την εορτή του Αγίου Πνεύματος, στην Αγία Τριάδα Αμπελοκήπων !

  Άφατη συγκίνηση, για την εορτή του Αγίου Πνεύματος, στην Αγία Τριάδα Αμπελοκήπων !


Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος


Με την πάνδημη συμμετοχή του πολυπληθούς λαού, του 7-ου Διαμερίσματος των Αθηνών- Αμπελοκήπων, που είναι το μεγαλύτερο Διαμέρισμα της πόλης, αλλά και άφατη συγκίνηση για τον ηθικό συμβολισμό της κορυφαίας εορτής της Ορθοδοξίας μας, εορτάστηκε το Άγιο Πνεύμα στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας Αμπελοκήπων. Σύσσωμος ο λαός των Αμπελοκήπων δόνησε στην κυριολεξία με την καταιγιστική παρουσία του την Λεωφόρο Κηφισίας και προσέδωσε ένα μοναδικό τόνο, στην ξεχωριστή αυτή ημέρα της εκκλησίας μας. Άλλωστε την μεγίστη ηθική συμβολή του Αγίου Πνεύματος, ως ξεχωριστού και αναπόσπαστου τμήματος της Αγίας Τριάδας, εμφατικά τονίζει το σύμβολο της πίστεώς μας, ήτοι : «Και εις το Πνεύμα το Άγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμε-νον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν δια των προφητών».


Του πανηγυρικού εσπερινού της αποδόσεως, χοροστάστησε ο σεπτός Επίσκοπος Θεσπιών και Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ.κ. Συμεών Βολιώτης, συνεπικουρούμενος από τους ιερείς του ναού κ.κ.  Λεβέντη Σεραφείμ,  Φεργαδιώτη Χριστόδουλο  και Ραμιώτη Κωνσταντίνο, αλλά και πλήθος άλλων ιερέων, που με ευλάβεια προσήλθαν για να τιμήσουν την εορτή του Αγίου Πνεύματος. Συγκινητικός στον σύντομο λόγο που απηύθυνε στους πιστούς ο εμπνευσμένος Επίσκοπος κ-ος Συμέων, γεραίροντας το ήθος του Αγίου Πνεύματος στην ορθόδοξη εκκλησία μας, αλλά και τονίζοντας εμφατικά, την προσπάθεια

που πρέπει να καταβάλουμε όλοι οι πιστοί με τον ενάρετο βίο μας, για να λάβουμε την ευλογία και την ηθική αρωγή του Αγίου Πνεύματος στην ζωή μας. Χρειάζεται κόπος και πόνος στην ζωή μας, για να κατακτήσουμε την ευλογία του αγίου πνεύματος. Με παραστατική ενέργεια ο ευγενής επίσκοπος κ-ος Συμεών, παρέθεσε τον ευσύνοπτο, αλλά και τόσο επιγραμματικό λόγο των ασκητών της εκκλησίας μας, για την χάρη του αγίου πνεύματος, ήτοι «δώσας αίμα, λάβεις πνεύμα»,  που μας υπομνίζουν αλληγορικά, ότι πρέπει να δώσουμε το αίμα της θυσίας μας, το αίμα της καρδιάς μας, το αίμα της επίπονης προσπάθειάς μας, για να λάβουμε την ευλογία και την χάρη του αγίου πνεύματος στην ζωή μας. Είναι μια ηθική κατάκτηση, που απαιτεί πόνους και θυσίες και επιτυγχάνεται όχι ακοπίαστα. 

Με το πέρας της λειτουργίας επακολούθησε περιφορά της ιεράς εικόνος της Αγίας Τριάδος, στους περιμετρικούς του ναού δρόμους της Κηφισίας, υπο τους γλυκύτατους παιάνες της

Φιλαρμονικής , που γονιμοποίησε την λαμπρή ατμόσφαιρα της εορτής, με τις πολύχρωμες αισθητικά νότες της. Κατάφορτοι από συγκίνηση οι κάτοικοι των Αμπελοκήπων, έραιναν με μύρα και ροδοπέταλα την σεπτή εικόνα της Αγίας Τριάδος, για να εκφράσουν την άχραντη ευλάβειά τους στο Άγιον Πνεύμα και να αρδεύσουν ευλογία και ηθικές δυνάμεις, στους σκληρούς και αναθεωρητικούς καιρούς που διάγουμε. Εικόνες διάστικτες από την ηθική μεγαλοσύνη του ελληνικού λαού, που σε πείθουν έμπρακτα, ότι όσο οι έλληνες θα αρδεύουν δυνάμεις, από την βρυσομάνα πηγή της Ορθοδοξίας, που πάντοτε αποτέλεσε την τιμαλφή μήτρα του ελληνισμού, αυτός ο φοβερός τρόπος του «σκέπτεσθαι και του αισθάνεσθαι , που λέγεται ελληνισμός», δεν θα σβήσει ποτέ !


Με την επάνοδο στην εκκλησία, ο επίσκοπος κ-ος Συμεών, αφού διεβίβασε το νοηματισμένο από τις αξίες της ορθοδοξίας μας μήνυμα του μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, που καλούσε τους πιστούς, με την αρωγή και την ευλογία του εορτάζοντος Αγίου Πνεύματος, να κραταιώσουν την πίστη τους και να σφυρηλατήσουν την ηθική τους ενότητα μέσα στους άχραντους κόλπους της εκκλησίας μας, ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά και η ευλογία του Αγίου Πνεύματος, να τους χαρίζει υγεία και να λαμπρύνει τη ζωή τους. Στην αντιφώνησή του ο αρχιερατικός προϊστάμενος του ναού, κ-ος Σεραφείμ Λεβέντης, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο κ-ο Συμεών για την τιμή που έκανε στην εκκλησία της Αγίας Τριάδος να χοροστατήσει, το χριστεπώνυμο πλήθος για την ευλαβική παρουσία του, τις εθελόντριες, τους εθελοντές του ναού και το φιλόπτωχο ταμείο, για την αγόγγυστη συμβολή τους στην άρτια υλοποίηση της ιεράς πανηγύρεως, την Φιλαρμονική για τα χαρμόσυνα μηνύματα που σκόρπισε με το ωραίο ηχόχρωμά της, αλλά και την ελληνική αστυνομία, για την άψογη τήρηση των μέτρων τάξης.

Δυναμικά παρόντες και εμείς στην σεπτή εορτή, για να τιμήσουμε το Άγιο Πνεύμα και να αρδεύσουμε ηθική δύναμη και ευλογία, στις δίσεκτες και άστατες μέρες που ζούμε. Χρόνια Πολλά φίλες και φίλοι και το Άγιο Πνεύμα, να σκέπει τις οικογένειές σας και να σας χαρίζει υγεία και ηθική ευημερία. Χρόνια Πολλά και πανευφρόσυνα !

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Related

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ 2764185551841439986

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item