Με τον Μητροπολίτη Γουϊνέας και Έξαρχο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα κ.κ. Γεώργιο !

  Με τον Μητροπολίτη Γουϊνέας και Έξαρχο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

στην Αθήνα κ.κ. Γεώργιο !

Είναι ευλογία Θεού να λαμβάνεις την πνευματική καθοδήγηση και τις ευχές,  ενός εμπνευσμένου ιεράρχη, αλλά και σημαίνουσας προσωπικότητας του παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και της μάχιμης γραμμής της Ορθοδοξίας,  της Ιεραποστολής στην Αφρική.


Ο σεπτός Μητροπολίτης κ.κ.  Γεώργιος,  με την πολυμέρεια της  θεολογικής του παιδείας,  αλλά και το πολυδύναμο κοινωνικό του έργο,  έχει δρομολογήσει σημαντικές εξελίξεις στο φάσμα της Ορθοδοξίας,  αφενός μεν στην Ελλάδα όπου και έχει την τιμή να είναι Έξαρχος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας,  αφετέρου στη μαύρη ήπειρο, των πονεμένων αδερφών μας  Αφρική.  Στην οποία αδύναμα παιδάκια,  προσμένουν από την αγάπη μας και την ηθική μας ευαισθησία, να μεριμνήσουμε για ένα ποτήρι νερό και ένα πιάτο φαγητό. Απέναντι σε δυσθεώρητα προβλήματα,  αντιξοότητες και δυσκολίες,  ο εμπνευσμένος Ιεράρχης κ.κ. Γεώργιος,  δίνει τον αγώνα τον καλό του Χριστού,  από τη μαχητική έπαλξη της Μητρόπολης Γουινέας και μας διδάσκει με το φωτεινό παράδειγμα του,  για την κοινωνική προσφορά, από τις επίπονες επάλξεις της ζωής. Επισκοπώντας παράλληλα τον ελληνικό πολιτισμό, τα ελληνικά γράμματα και την φωνή του ελληνισμού,  στην Αφρική.

Τέλος σημειώνουμε,  ότι αίρει την καταγωγή του,  από την  πολύκλαυστη Κύπρο μας  και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα,  τι θα πει πόνος,  κυνηγητό,  κακοπάθεια,   ξεριζωμός,  προσφυγιά ! Ενώ με την  πολυεδρική  επιστημοσύνη και παιδεία του -  έχει πέρα από  από θεολογικές σπουδές,  σπουδές Νομικής,  μεταπτυχιακά και πολύγλωσση κατάρτιση - συνιστά ένα φωτισμένο, πολύ υψηλού κύρους Ιεράρχη,  που λαμπρύνει ως  Έξαρχός του, το παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στην Ελλάδα,  αλλά και τον ορθόδοξο κόσμο της πατρίδας μας.

Λαμβάνουμε την ευλογία του,  από καιρού εις καιρόν,  στο ευλογημένο Μετόχι του Αγίου Αθανασίου,  του παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κυψέλη  και συνιστά για μας υπέρτατη ηθική τιμή,  η αγάπη του και ευλογία του.

Του ευχόμαστε από καρδιάς,  ο στύλος της Ορθοδοξίας Άγιος Αθανάσιος,  προσωποποίηση της ηθικής Αρετής - Αθανάσιον επαινών, αρετήν επαινέσομε  ! – και ο  ιδρυτής της Ιεραποστολής Άγιος Μάρκος,  να λαμπρύνουν και να ευλογούν,  τα ενάρετα και τίμια βήματα του !

Με σεβασμό και ευλάβεια

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Συγγραφέας

www.panosavramopoulos.blogspot.gr
Αθήνα, 23-6-22


Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 4210985230921535733

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item