Κτίσματα στην αρχαία αγορά της Αθήνας: Ναός του Διός Φρατρίου και της Αθηνάς Φρατρίας.

 Κτίσματα στην αρχαία αγορά της Αθήνας: Ναός του Διός Φρατρίου και της Αθηνάς Φρατρίας.

Tου Πάνου Αυγουστή*


Ο Ναός του Διός Φρατρίου και της Αθηνάς Φρατρίας ήταν αρχαίος ελληνικός ναός εντός του δυτικού τμήματος της Αρχαίας Αγοράς της Αθήνας. Ήταν αφιερωμένος στη λατρεία του Δία και της Αθηνάς.

Ο συγκεκριμένος ναός ανεγέρθηκε κατά τη διάρκεια της περιόδου μεταξύ 350-338 π.Χ. Επρόκειτο για μικρού μεγέθους κτίριο, μεταξύ της Στοάς του Ελευθερίου Διός και του Ναού του Απόλλωνος Πατρώου. Ήταν κατασκευασμένο από ασβεστόλιθο, ενώ είχε μήκος, περίπου, 5,2 μέτρων και πλάτος 3,7 μέτρων. Το εσωτερικό του ναού αποτελείτο από έναν μοναδικό σηκό, καθώς και έναν βωμό ο οποίος και βρισκόταν εμπρός αυτού. Μικρού μεγέθους τείχισμα συνέδεε τον συγκεκριμένο ναό με εκείνον του Απόλλωνος Πατρώου.

Κατά τη διάρκεια του 1ου αιώνα π.Χ., μικρού μεγέθους πύλη προστέθηκε επί της μπροστινής πλευράς του ναού. Σήμερα, σώζονται μόνον κατάλοιπα των θεμελίων του ναού. Πηγή: el.wikipedia.org


*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

www.poltikanet.gr


Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 8393867259097548093

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item