Oι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: Γκόλφω Μπίνη.

 Oι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: Γκόλφω Μπίνη.

Του Πάνου Αυγουστή*


Η Γκόλφω Μπίνη γεννήθηκε το 1904 και ήταν Ελληνίδα ηθοποιός, κόρη των ηθοποιών Σωτήρη και Ασπασίας Μπίνη και δεύτερη σύζυγος του Νικήτα Πλατή.

Μαζί απέκτησαν ένα γιο, τον Σωτήρη ο οποίος πέθανε αλλά και δύο εγγόνια, τον Δημήτρη και την Ιωάννα.

Δυο χαρακτηριστικοί ρόλοι της ήταν στην ταινία, “Η Αλίκη Δικτάτωρ” στο ρόλο της ηλικιωμένης υπηρέτριας του τρελονονού της Αλίκης Βουγιουκλάκη και στην “Αρχόντισσα κι ο αλήτης” στο ρόλο της ηλικιωμένης που φιλοξενεί την Αλίκη στο σπίτι της.

Πάντα έπαιζε δεύτερους ρόλους στον κινηματογράφο.

Με τη Φίνος Φιλμ γύρισε 19 ταινίες.

Έφυγε από τη ζωή στις 8 Δεκεμβρίου του 1989.

Φιλμογραφία

1980 Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο

1972 Η Αλίκη δικτάτωρ

1972 Ο Ιπποκράτης και η δημοκρατία

1972 Ο εχθρός του λαού

1972 Οργισμένη γενιά

1972 Το κρυφό σπίτι της Αγγέλας

1971 Θύμιος εναντίον Τσίτσιου

1970 Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο

1970 Το παιδί της μαμάς

1970 Ζητούνται γαμπροί με προίκα

1969 Η γενιά των ηρώων

1969 Ο Αγιος Νεκτάριος

1969 Πανικός

1969 Το θύμα

1968 Η αρχόντισα κι ο αλήτης

1968 Η ώρα της οργής

1968 Ο φιγουρατζής

1968 Πολύ αργά για δάκρυα

1968 Το παρελθόν μιας γυναίκας

1967 Μανωλάκης ο τέντυ μπόυ

1966 Η Στεφανία

1966 Οι θαλασσιές οι χάντρες

1965 Ιστορία μιας ζωής

1965 Κατηγορώ τους ανθρώπους

1965 Οι εχθροί

1965 Οι καταφρονεμένοι

1965 Ου κλέψεις

1964 Η βίλα των οργίων

1962 Ο ατσίδας

1962 Ο γαμπρός μου ο δικηγόρος

1961 Μυρτιά

1961 Ο ατσίδας

1961 Το παιδί του μεθύστακα

1961 Κατήφορος

1961 Ο σκληρός άντρας

1960 Αντίο ζωή

1956 Οι τρακαδόροι της Αθήνας. Πηγή: ellinikoskinimatografos.gr


*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 4077927351916236226

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item