Με τον αδαμάντινο κουμπάρο μου, αρχηγό της Εθνικής Ελλάδος, Δημήτρη Γόντικα !

 Με τον αδαμάντινο κουμπάρο μου, αρχηγό της Εθνικής Ελλάδος,

Δημήτρη Γόντικα !


Δεν ήταν μόνο οι εξαιρετικές επιδόσεις του στο βόλεϊ,  που τον είχαν καταστήσει κορυφαίο του αθλήματος και αρχηγό της Εθνικής Ελλάδος,  αλλά αυτό το  ολύμπιο ήθος του, που τον έκανε να ξεχωρίζει σε κάθε κοινωνικό μετερίζι και να παράγει στην κυριολεξία πολιτισμό. Για τούτο εξάλλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας του 2004, ο αθλητής που εκπροσώπησε την Ελλάδα στα ομαδικά αθλήματα,  ήταν ο αδαμάντινος Δημήτρης. Ενώ τιμώντας τον και για τις εξαίρετες διοικητικές ικανότητές του – είναι δικηγόρος με λαμπρές μεταπτυχιακές σπουδές – η οικογένεια Βαρδινογιάννη που τον έχει στεφανώσει, του είχε αναθέσει και την Προεδρία του Παναθηναϊκού !

Βλέπεις ο Δημήτρης έφερε στο ηθικό του γονιδίωμα,  τα σπέρματα πολιτισμού της μεγαλουργού στο πεδίο των γραμμάτων και της πολιτικής  οικογένειας Γόντικα.  Έχοντας το όνομα και του υπέροχου παππού του Δημητρίου Γόντικα,  Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος,  Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων για μία εικοσαετία  και Αντιπροέδρου του κόμματος των «Φιλελευθέρων»,  επί προεδρίας Σοφοκλή Βενιζέλου. Και είχε την υπέρτατη ηθική τιμή η οικογένειά μου,  να διασταυρώσει τα βήματα της,  με την ηθικά ευγενή οικογένεια Γόντικα.  

Η μητέρα μου Αδαμαντία Αβραμοπούλου το γένος Κρέμη, στον Πύργο σαν ήταν νέα κοπέλα,  υπήρξε μία από τις Γραμματείς του αείμνηστου παππού του Δημήτρη, Δημητρίου Γόντικα στο πολιτικό γραφείο του στον Πύργο,  την στεφάνωσε με τον αείμνηστο πατέρα μου Νίκο Αβραμόπουλο, ο πατέρας του Δημήτρη, βουλευτής και Ευρωβουλευτής Κώστας Γόντικας,  ο οποίος βάπτισε και εμένα. Και συνεσφίχθησαν  έτσι οι σχέσεις μας,  σφυρηλατωντας μία πλατιά και αμοιβαία αγάπη και εκτίμηση.  Σε αγαπούμε πολύ Δημήτρη και αισθανόμαστε περήφανοι,  για το μεγάλο ηθικό ανάστημα σου,  που κοσμεί τον ελληνικό αθλητισμό.

Με ανεκλάλητη αγάπη

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Αθήνα, 16-7-22

www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Related

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ 8977502902777835839

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item