Ραδιοφωνική μας εκπομπή, για τον κορυφαίο μας γλωσσολόγο, δημοτικιστή και διανο-ούμενο Μανώλη Τριαναταφυλλίδη

  Ραδιοφωνική μας εκπομπή, για τον κορυφαίο μας γλωσσολόγο, δημοτικιστή και διανο-ούμενο Μανώλη Τριαναταφυλλίδη, σήμερα Τρίτη, 26-7-22 και ώρα: 19:00 μ.μ, στο διαδικτυ-ακό ραδιόφωνο της «Πεμπτουσίας» !

 
Αθήνα, 26-7-22
 
Αγαπημένοι μου φίλες και φίλοι, 
 
Καλησπέρα σας,  

 


Σας προσκαλούμε με πολλή αγάπη στην σημερινή μας διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή, Τρίτη 26/7/2022 και ώρα:7:00 μ.μ.,  στο διαδικτυακό ραδιόφωνο  της «Πεμπτουσίας»,  όπου θα μιλήσουμε για τον κορυφαίο μας γλωσσολόγο, δημοτικιστή και διανοούμενο Μανώλη Τριαναταφυλλίδη.  • Τον απαράμιλλο πρωτοπόρο του δημοτικισμού, που έδωσε μεγάλες μάχες, για να θεσμοθετηθεί η δημοτική, η ζωντανή, οργανική γλώσσα του λαού μας, ως επίσημη εθνική διάλεκτος.
  • Τον έξοχο συγγραφέα της «Νεοελληνικής Γραμματικής της Δημοτικής Γλώσσας», που εξέθρεψε γενιές και γενικές ελλήνων, με τα δροσερά νάματα της φυσικής γλώσσας του λαού μας – δημοτικής.
  • Τον ανένδοτο διανοούμενο και στοχαστή, που με τους άλλους κορυφαίους του γλωσσικού μας ζητήματος, Δημήτρη Γληνό και Αλέξανδρο Δελμούζο, συνίδρυσαν τον «Εκπαιδευτικό Όμιλο» και φωτοδότησαν με το πολυδύναμο πνευματικό τους σήμα, τη φιλολογική και πνευματική ζωή της Ελλάδος.
  • Τέλος τον ανιδιοτελή και σεμνό ιδεολόγο των προοδευτικών ιδεών της νεοελληνικής ζωής, που κατέβαλε υψηλό τίμημα, για να διακονίσει με το ανεκδιήγητο ήθος που τον διέκρινε, την προοδευτική σκέψη στην πατρίδα μας. Ενώ κατέλειπε και την περιουσία του ολάκερη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, για να συσταθεί το «Ινστιτούτο Νεολληνικών Σπουδών Μανώλη Τριανταφυλλίδη».

https://www.pemptousia.gr/pemptousia-web-radio/

 Μαζί σας λοιπόν σήμερα Τρίτη  26/7/2022 και ώρα 7:00 μ.μ.  στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της «Πεμπτουσίας», για τον κορυφαίο μας γλωσσολόγο, δημοτικιστή και διανοούμενο Μανώλη Τριαναταφυλλίδη

 Με πολλήν αγάπη

 Πάνος Ν. Αβραμόπουλος 
Συγγραφέας 

www.panosavramopoulos.blogspot.gr
Αθήνα, 26-7-2022

Related

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 7139856281076917757

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item